Угодан дом

Интелигентно управљање зграда чини живот још пријатнијим и комфорнијим. Уз помоћ Gira Instabus KNX/EIB система могуће је контролисати различите функције, као што су светло, застори, вентилација, грејање и уређаји за домаћинство на веома једноставан начин, са централне позиције, на пример, преко Gira InfoTerminal Touch-a или Proface ServerClient 15. Систем контроле зграде се, стога, може прилагодити индивидуалним потребама корисника и у сваком тренутку се може репрограмирати. На пример, сценарија се могу комбиновати са погодном музиком и поновљивим секвенцама, као што су контрола застора или заливање баште у жељено време у зависности од временских услова.

01 Gira HomeServer
02 Gira InfoTerminal Touch
03 Gira Proface ServerClient 15

01

   

02

03

 

Централна контрола свих кућних компоненти

Уз помоћ Gira Instabus KNX/EIB система све функције целе куће као што су светло, застори, грејање, вентилација и сигурносни системи се могу међусобно повезати и управљати. Статус повезаних уређаја и функција се може надгледати и модификовати са централне позиције преко рачунара, PDA, Proface ServerClient 15, InfoTerminal Touch или Web-TV.

Одговарајућа угодна температура за све просторије

Контрола грејања обезбеђује жељену температуру у свакој просторији – тачно када је потребна. Купатило се, на пример, греје рано ујутру, а дневна соба се загрева на жељену, угодну температуру увече. Ако сензори препознају јако топао сунчан дан током зиме, грејање у просторијама ће се смањити, а користиће се сунчева енергија – чиме се штеди грејна енергија.

Мултимедијална забава у свакој просторији

Уз помоћ Revox аудио система за више просторија или Gira EIB аудио система, музика се може распоредити и контролисати у читавој кући. Оба система се могу укључити у KNX/EIB систем повезивањем са Gira HomeServer-ом, а затим се могу надгледати и контролисати преко PC-ја, PDA или ServerClient-а 15. На тај начин се контрола музике без проблема уклапа у жељене сцене у просторијама.

Прављење и позивање индивидуалних сцена

Контроле осветљења, застора и музике се могу повезати у сложена сценарија. Они се могу комбиновати, креирати и мењати индивидуално у сваком тренутку. Једна таква сцена може да почне, на пример, када се укључи телевизор: у зависности од доба дана осветљење у соби се аутоматски подешава померањем завеса или ролетни, расвета се пригушује на угодни ниво а аудио уређаји постављају на одређену јачину.

Лична сцена добродошлице

Када су у кућни сигурносни систем укључени елементи за закључавање врата или Gira Keyless In елементи, тада Gira HomeServer препознаје да је корисник управо стигао кући. Када се отворе улазна врата онда се активира омиљена корисникова светлосна сцена у ходнику и дневној соби, пушта се омиљена музика те особе, загрева се купатило и Gira InfoTerminal Touch приказује тренутно непрочитане е-mail-ове.

Преглед из софе ко је био тог дана

Када неко позвони на улазним вратима у време када нико није код куће, Gira HomeServer може да забележи и архивира слике са видео интерфона који је инсталисан на улазним вратима. Када се вратите кући, можете, на пример, да позовете архивиране слике преко вашег TV-a или PC-ја и да погледате ко је желео нешто да остави или да вас посети.

Аутоматско заливање баште

Gira HomeServer аутоматски одлучује када башта треба да се залије на основу тренутних података о времену добијених преко EIB метеоролошке станице, временске прогнозе преко Интернета и у зависности од измерених вредности влаге тла. Ако је потребно HomeServer активира одговарајући актуатор који укључује прскалицу за травњак или одговарајући систем наводњавања.

 1. Gira HomeServer
 2. Gira InfoTerminal Touch
 3. Ролетне
 4. Грејање
 5. Осветљење
 6. Кућна забава са
  Web-TV-om и системом за више просторија
 7. Мобилни Интернет терминал за контролу
  зграде преко WLAN
 8. Интерфонски систем за комуникацију са камером
 9. Сензори за мерење параметара, као што су температура, киша, ветар

Home server [српски]
Home server [english]

© Smartko Group 2011, Паметна решења за интегрисање система
Powered by PlumDesign
Врх стране
`