Безбедан дом

Безбедан дом значи више сигурности и бољи квалитет живота, будући да пружа осећај безбедности и омогућава да њени станари имају миран сан. Интелигентна технологија за зграде омогућава да дом буде безбедан у свим аспектима. Са Gira HomeServer-ом је могуће међусобно повезати алармне системе, детекторе покрета, детекторе ватре и дима, лома стакла и сензоре ветра, као и многе друге уређаје релевантне за безбедност. У случају да систем региструје нерегуларности или опасности, он одмах обавештава корисника и аутоматски иницира противмере. Он, на пример, искључује неисправне уређаје, увлачи тенду током олује или осветљава пут за евакуацију у случају пожара.

01 GiraHome Server
02 Gira централни прекидач
03 Gira Info display 2
04 Gira Теctiv 220°

Push button sensor 2, тастер у случају нужде, провиднo белe боје са црним GiraEsprit стаклом

Видео обезбеђење

Једна или више IP камера, којима се ефикасно могу надгледати кућа и околина, се могу повезати са Gira HomeServer-ом преко локалне рачунарске мреже. У случају да детектори и сензори региструју покрете током ноћи или када су станари одсутни, укључују се светла у том делу и снимају слике са камера. На тај начин спорне особе бивају забележене. Слике се затим могу проследити на e-mail-у корисника уколико он није код куће или на ServerClient 15 или TV у спаваћој соби у случају да је корисник ту.

Функција у случају нужде

У случају да се чује бука или ако сензори прикажу кретање у дворишту током ноћи, може се брзо притиснути тастер за случај нужде. Кратак притисак на тастер, који се налази непосредно поред кревета, је довољан да се одмах укључе сва светла у кући и око ње и да се започне снимање и архивирање слика са камера. Изненадно осветљење застрашује и обично отера провалнике.

Заштита у случају техничког квара

Технички сензори имају значајне функције надгледања и проверавају, на пример, шпорет, фрижидер, машину за прање судова, замрзивач или машину за прање веша преко serve@Home система за уређаје у домаћинству које производи Robert Bosch. У случају да машина за прање веша цури, или ако су врата замрзивача отворена или ако се поквари систем за грејање, Gira HomeServer одмах шаље поруку о квару, на пример, до рачунара или Gira Info diispley-a. На тај начин се станарима омогућава да реагују на проблем пре него што дође до веће штете.

Заштита од опасности дима и ватре

У случају да GIRA детектор дима региструје ширење опасног дима или пожара, Gira HomeServer се одмах активира. Он аутоматски предузима прве противмере и одлучујућа је помоћ при евакуацији, будући да је у случају пожара свака секунда важна. Gira HomeServer аутоматски подиже засторе и ролетне, укључује светло на излазу за случај нужде, откључава улазна врата и обезбеђује вентилацију. У случају да је станар одсутан, обавештава га о пожару телефонским позивом или SMS-ом.

Заштита од олује

У случају појаве јаких ветрова велике брзине, сензори за ветар шаљу поруку Gira HomeServer-у који се стара да кућа буде приправна за олују. Он, на пример, аутоматски, увлачи тенду, подиже ролетне, затвара моторно покретане прозоре, стаклене кровне куполе или отворена врата од гараже. Ролетне на страни куће која се налази под ударима ветра се спуштају.

Празна кућа – све искључити

Када се улазна врата закључају, систем је обавештен да су станари напустили кућу. Gira HomeServer осигурава да се у целој кући искључе светла, посебна струјна кола, на пример, за пеглу и рингле. Окретање кључа два пута означава да ће одсуство бити на дужи временски период. Систем тада додатно пребацује грејање и вентилацију у stand-by режим, затвара све аутоматске прозоре и активира симулацију присуства као да некога има код куће.

  1. Gira HomeServer
  2. Детектор воде
  3. Умрежени уређаји за домаћинство, као што су замрзивач, фрижидер и шпорет
  4. Детектор покрета
  5. Контакти врата и прозора,детектори лома стакла
  6. IP камере
  7. Детектори дима
  8. Систем за централно закључавање врата
  9. Тастер за случај нужде и инфо дисплеј 2

Home server [српски]
Home server [english]

© Smartko Group 2011, Паметна решења за интегрисање система
Powered by PlumDesign
Врх стране
`