Интелигентан рад

Gira FacilityServer преузима надгледање и контролу комплетне Instabus инсталације у објектима комерцијалне намене. Он међусобно повезује различите функције и објекте, комбинује њихове функције и чува све податке о потрошњи и раду објекта. Понављање секвенци се може аутоматизовати, а процеси оптимизовати. Интелигентна контрола Gira FacilityServer-ом гарантује оптималне радне услове у сваком тренутку и на тај начин одмењује особље. Статус технологије у згради, целој или на одређеном спрату или некој канцеларији, се такође са лакоћом може видети или директно мењати са било ког умреженог рачунара.

01 Gira FacilityServer
02 Визуелизација и рад
преко touch-screena-а, лаптопа или рачунара

Централна визуелизација и контрола на рачунару

Gira FacilityServer омогућава јасан визуелни приказ структуре целе зграде и функција на рачунару. Статус свих уређаја повезаних на Instabus KNX/EIB систем се може потражити, а функције и подешавања променити појединачно.

Управљање индивидуалних сцена у свакој просторији

Управљање појединачних сцена се може подесити појединачно за сваку просторију уз помоћ Gira FacilityServer-а. На пример, сцена за предавање са видео пројектором може бити одговарајућа за салу за састанке. Она се може активирати притиском на тастер, на пример, Gira сензор на притисак или Gira SmartSensor. Ролетне се затим спуштају, грејање или вентилација активирају у зависности од временских прилика, платно спушта и видео пројектор аутоматски укључује.

Даљинска контрола и надгледање

Gira FacilityServer успоставља конекцију преко Интернета употребом TCP/IP. То омогућава да се сва технологија у згради надгледа и контролише и споља преко рачунара, лаптопа, SmartPhone или мобилног телефона. Ако се активира алармни систем или постоји друга врста опасности у згради, систем одмах аутоматски шаље упозорење телефонским позивом, SMS-ом или е-mail-ом власнику или служби за надгледање. Статус зграде се затим одмах проверава и иницирају тражене противмере.

Аутоматизовање секвенци уз помоћ логичких линкова

За једноставну аутоматизацију секвенци које се понављају Gira FacilityServer нуди могућност повезивања уз помоћ посебних логичких блокова. Ово омогућава да се активности подесе и комбинују у зависности од одређених догађаја и измерених вредности. На пример, систем аутоматски обезбеђује посебно замрачење у згради након прерачунавања података о временским условима и позицији сунца. Тиме се стварају не само оптимални услови осветљења, већ се и спречава прекомерно загревање зграде.

Веза са другим функционалим системима

Gira FacilityServer се може користити као моћан уређај за везу са другим системима у објекту. Подаци о потрошњи и раду који се бележе, чувају и документују различитим функцијама и међусобно повезаним уређајима, могу бити доступни другим системима за потребе процене и анализа.

Home server [српски]
Home server [english]

© Smartko Group 2011, Паметна решења за интегрисање система
Powered by PlumDesign
Врх стране
`