[ 18 05 2011 ]

Пословни простор компаније GP Security, Crna Gora

Седиште компаније Guard Popović Security налази се у новоизграђеном објекту у Подгорици у Црној Гори. Пословни простор је на два нивоа: сутерен и приземље. У сутерену је велика учионица за конференције и обуку кадрова, а на приземљу пријемно оделење и два кабинета сваки са засебним улазом, купатилом, собом за одмор и терасом. У KNX/EIB пројекат укључено је око 30 струјних кругова расвете за ентеријер, око 8 струјних кругова спољашње расвете, 8 унутрашњих јединица мултисплит клима система, 4 струјна круга за разне потрошаче (бојлери, вентилатори, вентили за заливање итд...), 12 ролетни, 2 завесе, 1 пројекторско платно и три телевизора.

У учионици има 7 група светала од којих се 3 халогене групе димују GIRA димерима а 4 висеће флуо лампе контролишу се preko GIRA DALI интефејса. Ту су и две завесе са моторним погоном и две јединице мултисплит система. Уграђен је и GIRA тач панел за контролу сваког уређаја посебно и један GIRA троструки тастер којим се укључују и искључују климе и позивају 4 сцене: COMFORT, WORK, PRESENTATION и STAND BY. Корисницима је омогућено да све сцене осим STAND BY редефинишу. У сцену PRESENTATION укључене су завесе и пројекторско платно и позивањем ове сцене укључује се пројектор (или телевизор).

Пријемном оделењу уграђен је GIRA ProFace панел са екраном осетљивим на додир на коме се приказује одговарајући екран визуелизације са HomeServer-а. Онемогућено је да се, на пример, преко тач панела у учионици приступи екранима за пријемно оделење или кабинете.

Све унутрашње јединице управљају се ZENNIO KNX/IR интерфејсима преко тач панела или преко тастера. У купатилима светло и вентилатори се контролишу презенс детекторима.

Телевизори који се налазе у кабинетима и у учионици контролишу се BITWISE IP/IR интерфејсима. За кабинете и учионицу имплементирана је HomeServer визуелизација на iPad уређаје помоћу којох је управљање могућа са било ког места. Преко HomeServer визуелизације могуће је управљати и телевизоре са свим командама које постоје и на оригиналном даљинском управљачу. Имплементирана је и посебна аплкација на iPad само за контролу телевизора што пружа додатни комфор.

 

HomeServer визуелизација за светла HomeServer визуелизација за контролу телевизора
HomeServer визуелизација за контролу ролетни Home server визуелизација за контролу груписаних светала
« Претходна страна

Референце (интегрисање система)

© Smartko Group 2011, Паметна решења за интегрисање система
Powered by PlumDesign
Врх стране